contract tekenen
ZZP’er Kameleonpolis

Wij begrijpen dat het ingewikkeld is om te bepalen welke verzekeringen je nodig hebt en welke minder belangrijk zijn. Daarom hebben we speciaal voor eenmansbedrijven de ZZP Kameleonpolis samengesteld. Dit pakket bevat altijd een verzekering voor aansprakelijkheid, rechtsbijstand, inventaris en, afhankelijk van het beroep, aanvullende verzekeringen. De combinatie maakt het pakket aantrekkelijk geprijsd.

roelstoel
De onderdelen van de Kameleonpolis:
1. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Dit is de verzekering die binnenkort misschien wel verplicht wordt voor iedereen. Hierbinnen kun je kiezen voor een basisverzekering die alleen uitkeert bij zeer ernstige aandoeningen, of een complete arbeidsongeschiktheidsverzekering die ook een vangnet is bij tijdelijke problemen zoals bijvoorbeeld een gebroken arm. De premie die je betaalt, is onder andere afhankelijk van je leeftijd, het verzekerde bedrag en of je wel of niet een eigen risico wilt dragen.

2. Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Beginnende ondernemers denken vaak dat de standaard particulier afgesloten verzekeringen ook de schade dekken die bij bedrijfsongevallen zijn ontstaan. Dat is echter niet zo. Voor deze risico’s heb je een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven nodig. Een AVB(aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven) dekt over het algemeen alleen materiële risico’s af.

3. Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Als je als (voorbeeld) automonteur op de verkeerde manier een distributieriem installeert dan kan hierdoor schade ontstaan die door de klant op jou verhaald wordt. Deze claims zijn vaak erg hoog en moeilijk zelf op te brengen. Voor bepaalde beroepsgroepen is er daarom de Beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

4. Inventaris- en goederenverzekering

Deze verzekering dekt alle schade die ontstaat door bijvoorbeeld storm, waterschade of  brand. Daarnaast zijn je gereedschappen, volledige inventaris en voorraden verzekerd tegen diefstal. Dit is een belangrijke verzekering voor het voortbestaan van je bedrijf. Het is al heel erg als je met diefstal of brand te maken krijgt, nog erger is het als je daardoor je werk niet meer kunt doen.

5. Rechtsbijstandsverzekering

Als je opdrachtgever of klant ontevreden is jouw geleverde werk of dienst die niet voldeed aan de verwachtingen, kan de klant jou bijvoorbeeld weigeren te betalen of hij stelt je aansprakelijk voor schade die hij geleden heeft. Een rechtsbijstandverzekering voorkomt dat je hoge kosten moet betalen om je recht te halen want de verzekeringsmaatschappij geeft juridische hulp. Je kunt zelf alvast voor goede en eenduidige Algemene Voorwaarden zorgen.

Wat wil je weten?

Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.

Financiële begrippenlijst

Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.

Financiële begrippenlijst
Wat valt onder bijkomende kosten?

Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies. 

Meer lezen

Wat is een hypotheek?

Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.

Meer lezen

Wat kan ik meer lenen met een energiebespaarbudget?

Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG. 

Meer lezen

Hoe zit dat met de (vrijstelling) overdrachtsbelasting?

Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.

Meer lezen

Wat betekent een hypotheek voor mijn belastingaangifte?

Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’. 

  • Box 3 kijkt naar je vermogen: het verschil tussen je bezittingen en schulden.
  • Box 2 kijkt alleen naar inkomen uit een ‘aanmerkelijk belang’ in een onderneming
  • In Box 1 zit het zogenaamde ‘belastbaar inkomen uit werk en woning’. Hierin valt bijvoorbeeld je salaris, een uitkering en winst uit je onderneming. In deze box kom je ook je (eerste*) eigen woning en je hypotheek tegen 

Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op. 

Meer lezen

Bekijk alle financiële begrippen
Phone icon

bel ons op
?????

email icon

Stuur een mail naar
?????

hous icon

Bezoek ons op
?????

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

Nobel financieel advies logo licht

Nobel Financieel Advies is jouw persoonlijke hypotheekspecialist, Veel mensen die voor het eerst bij mij komen, geven aan eigenlijk geen goed beeld te hebben van de financiële situatie waarin ze zich bevinden. Betaal ik niet teveel voor mijn hypotheek? Ben ik niet oververzekerd? Wat gebeurt er als ik werkloos raak? Het is belangrijk om een helder beeld te hebben van jouw situatie en er vertrouwen in te hebben dat dit goed geregeld is.

Contact
Openingstijden

Ma t/m Vr
09:00 - 17:00

Weekenden en avonduren op afspraak

Kantoorgegevens

AFM

12048248 
Kifid 300.018007
KVK 82676844
Volg mij op social media
Deel deze pagina
© Dutch media lab